utorak, 3. lipnja 2014.

Donald Judd fuit hic

Zlatko Kozina:Donald Judd fuit hic,,2012.
















Zlatko Kozina.This could also be you ,2013.




















Zlatko Kozina:Ovo nije Ovo nije moj svijet,2013.

















Zlatko Kozina:Matematička slika svijeta,2013

4 komentara:

  1. Prvo što mi je palo napamet kad sam vidio ovo bilo je: deus ex machina!
    Drugo što mi je palo napamet su one slike starih majstora kad na grupnom portretu važne obitelji negdje iza, na zidu, naslikaju ogledalo u kojem se ogleda njihov vlastiti lik.
    Tvoja skica-slika mogla bi se zvati i: Umjetnik je umjetnikom bio ovdje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro si to dijagnosticirao.Ja se doista "služim" umjetnicima i njihovim djelima želeći od njih stvoriti u konačnici nešto apstraktno.Govoreći o Jeanu -Lucu Godardu,Deleuze kaže da njegove filmove ne doživljava kao apstraktne zato što odbacuju svaku priču ili se povlače u filmičnu autoreferencijalnost,nego zato što odasvud,iz prošlosti i sadašnjosti,preuzimaju posebne elemente,preslagujući ih i miješajući u neobičnu nenarativnu kontinuitetu "apstraktnog stroja."P.S.Ja bih to radije(što se mene tiče)nazvao "apstraktnim organizmom" ali i ovo je (za sada) ok.

      Izbriši
    2. O da, apstraktni organizam je odličan naziv za to. Nisam zapravo mislio dati naziv ovoj slici, nego baš tvojem opusu, odnosno jednom njegovom dijelu. Malo sam brzao s komentarom, čitaj: bio lijen pisati opširnije :D

      Izbriši
  2. Ovo je tvoje remek-djelo, Zlatko, nema šta! I dalje tvrdim da mi je zanimljivije što 'slikaš' u svojoj glavi nego na samom platnu! :) Iza ove slike, stoji čitava priča o navodnoj 'nekorisnosti apstraktnog' koju si mi svojevremeno izložio... Ja ću se nadovezati s izjavom nekog lika koju često volim citirati: " Nema ništa praktičnije od dobre teorije" Premda izravno nije povezana s tvojom idejom, izmamljuje nam isti onaj osmijeh na usnama zbog svoje kako dubine tako i duhovitosti.... I apstraktni organizam je sjajan naziv - slažem se! :)

    OdgovoriIzbriši